29 Augusti 2008


 I tisdags började vi dra i elsystemet...El-Peter mätte o hade sig men tyckte inte det verkade någe vidare, så när vi lämnade garaget för kvällen hade han rivit ut hela elsystemet.

-Vi gör om från början, de e enklast, sa han.

Nu står traktorn helt utan elsystem, förhoppningsvis fortsätter vi med elen inom de närmsta dagarna.

Igår kom grillen jag köpt på tradera. Den var lite skabbig, men med tanke på priset så kunde man inte begära mer heller.
Jag tror att det ska gå o få den i hyfsat skick, lite autosol och några välriktade slag med hammaren gör nog susen.

15 Augusti 2008


Idag har gummislisten till vindrutan kommit, som jag beställde tillsammans med tätningslisten till dörrarna i onsdags. VP autoparts är snabba! :-)

Avgassystemet är på plats, bromsarna fram är justerade såpass att det finns bromsverkan...så då kunde jag inte hålla mig...Jag skruvade på plats hjulen o backade ut skönheten!Som jag nämnt tidigare ska jag sänka EPAn fram så det blir samma avstånd till skärmen som bak...Stiligt, på min ära! :-)Grillen kommer väl så småningom...Så, vad säger ni...är den inte snygg?


Nästa vecka hoppas jag kunna få EPAn till glasmästaren så han får fixa vindrutan och bakrutan...men först måste jag nog göra nåt åt kopplingen för det skorrade illa när jag skulle ha i backen. Alternativt får jag byta låda, men som tur är följde det med en extra.
Sen ska elen dras...får se när min elkunnige polare har tid att hjälpa mig.

9 augusti 2008


Skruvade ihop avgassystemet och satte i ett fungerande batteri idag...EPAn startade nästan direkt, men avgaset läcker lite på ett par ställen så det blir till att plocka ner det igen.

"Gör om, gör rätt" som det heter.

Så har jag handlat en ny grill igen...tänkte göra en helt egen så jag sålde den jag hade, men ångrade mig så nu har jag en annan på G hem. 

8 Augusti 2008


Köpte nya blinkers igår och klurade på hur jag skulle få parkljus och blinkers i samma armatur så att säga.Det är samma diameter på båda så jag tog helt enkelt innehållet från den gamla (som har både park o blink) och modellerade lamphållarna så jag fick det att passa i den nya lampan...Voila!
Helvitt glas som t.o.m är snarlik orginallampan...nu har jag park o blinkers i samma!
Nöjd? Japp!!

3 Augusti 2008


Flitig som ett bi (nåja) har jag varit idag.
Målade om instrumentbrädan igen, den såg lite skabbig ut pga färgdamm och att färgen skavts av på några ställen.Golvmattan är klar & instrumentbrädan på plats.Stolarna och ratten sitter inte fast, jag lyfte i dem bara för att kunna mäta lite och för att få en liten preview på hur det kommer se ut när allt är klart.Skruvade på plats fläktreglaget oxå. Instrumentbrädan ser helt ok ut.
En mittkonsoll ska jag oxå snickra ihop, där stereo och resten av reglagen ska sitta. Har inte klurat ut hur den ska se ut, men det kommer jag nog på när jag väl sätter igång med det.


Det var allt för idag...nu är det en pilsner o film som gäller.


2 Augusti 2008

Hann inte klart allt jag hade planerat...men här kommer iaf några bilder.
Strålkastarna (och de nya baljorna) är på plats, ska köpa nya blinkers oxå för de som följde med var inge schnygga.Mekanismen till vindrutetorkarna har oxå kommit på plats.Saknar några småbitar innan hela hytten är isolerad. Här ser man även lite av nya golvmattan.Det är bara kardantunneln som inte är klar. Färgen på instegslisten ska jag ta bort vid tillfälle.

Vidare har jag skruvat på plats hel/halvljuskontakten och polerat lite kromdetaljer. De var svartmålade, men med förtunning var det ingen konst att få bort färgen.


1 Augusti 2008


Idag har jag börjat lägga golvmattan...det är en svart nålfiltsmatta, bilder kommer nog imorrn.
När mattan är på plats ska jag skruva dit stolarna, instrumentbrädan och ratten.

Bilder kommer som sagt senare....